خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس پژوهشی
نتایج یک پژوهش نشان داد: گوش دادن به موسیقی هنگام انجام فعالیتهای هدفمند در کودکان کم توان ذهنی بر بهبود تمرکز و عملکرد آنها موثر است.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رزی زینعلی، کارشناس ارشد کار درمانی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، میترا اشتری و طیبه دلشاد، کارشناسان کاردرمانی در تحقیقی تاثیر گوش دادن به موسیقی را بر دامنه توجه و تمرکز کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر 7 تا 14 ساله بررسی کردند.
در بخشی از این تحقیق آمده است: یکی از مهمترین مشکلات کودکان کم توان ذهنی اختلال توجه و مرکز میباشد که بر اساس پژوهشهای موجود، در بیش از نیمی از آنها مشاهده میشود.
موسیقی در افراد کم توان ذهنی به شکلهای مختلف نظیر گوش دادن، نواختن و انجام فعالیتها و حرکات خلاق برای افزایش یادگیری، سازگاری اجتماعی، هماهنگی عضلانی، ثبات عاطفی و انگیزش هیجانی به کار رفته است.
بنابراین به نظر میرسد افزایش تمرکز کودکان کم توان ذهنی بتواند بر بهبود یادگیری و سازگاری اجتماعی آنان موثر باشد.
محققان در راستای اجرای این پژوهش تعداد 11 دختر و 14 پسر از کودکان کم توان ذهنی 7 تا 14 ساله مرکز توانبخشی رشد را که مشکل شنوایی نداشته و توسط روانشناس مرکز در گروه آموزش پذیر قرار گرفته بودند مورد ارزیابی قرار دادند.
سپس سه روز بعد، آزمون حین گوش دادن به موسیقی تکرار شد. لازم به ذکر است موسیقی انتخاب شده از ساختههای ثمین باغچه بان به نام «گربه پشمالو» بود که برای کودکان آشنا، دارای متنی ساده و تا حدی برانگیزاننده بود.
نتایج مقایسه میانگین تعداد دوایر سوراخ شده در آزمون تمرکز با موسیقی و بدون موسیقی با آزمون تی زوج نشان داد که گوش دادن به موسیقی حین انجام آزمون، تمرکز نمونههای مورد بررسی را افزایش داده است.
محققان در خاتمه خاطرنشان کردهاند: جهت کار درمانی کودکان کم توان ذهنی میتوان از گوش دادن به موسیقی بطور موثر بهره برد.